CYTRYNOWO-CZOSNKOWO-KOPERKOWY DORSZ Z PIEKARNIKA

Dorsz z piekarnika w marynacie cytrynowo-czoskowo-koperkowej, podany z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej ( kapusta, czerwona cebula, papryka kolorowa, pietruszka, oliwa) oraz wodą z cytryną – genialne połączenie, które polecam.

CYTRYNOWO-CZOSNKOWO-KOPERKOWY DORSZ Z PIEKARNIKA

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl
Czas przygotowania: 25 min

Składniki

  • dorsz /4-5 filetów/
  • przyprawy: czosnek, sól /w zależności od upodobania/
  • cytryna /pół średniej wielkości/
  • oliwa /4-5 łyżek/
  • koper / 1/2 pęczka /

Sposób przygotowania

1

Przygotowujemy sobię blachę/ lub naczynie żaroodporne. Na spód dajemy folię aluminiową. Marynujemy rybę: nacieramy filety solą oraz zgniecionym czosnkiem, skrapiamy je sokiem z cytryny oraz oliwą, posypujemy obficie pokrojonym koprem. Kilka plastrów wsadzamy obok, posłużą nam do dekoracji dania. Całość zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę.

2

Po tym procesie wstawiamy do piekarnika (180 stopni) na 20 min

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

1 porcja (100g dorsza) : 169kcal B: 17,7g T: 10,45g W: 0,98g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj