Ryż gotujemy w mleku, do momentu aż całe je wchłonie. W między czasie wrzucamy maliny do rondelka i dodajemy dwie/trzy łyżki wody (ja miałam mrożone maliny, więc nie było takiej potrzeby). Gdy maliny zaczną puszczać sok, słodzimy je ksylitolem. Pozostawiamy je na ogniu do momentu aż sok troszkę się zredukuje. Ryż umieszczamy w słoiczku przekładając go malinami. Przygotowana porcja jest bardzo sycąca;) całość (5 słoiczków) : 1656,8 kcal B: 56,2 g T: 8,58 g W: 362,10 g
DESER RYŻOWY TYPU BELRISO
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
DESER RYŻOWY TYPU BELRISO

1
2
3
4
331,36
Kalorie
72,42g
Węglowodany
1,17g
Tłuszcz
11,24g
Białko
Brak komentarzy