Delikatne, kruche, pyszne i słodkie ciasto czereśniowe powstało pod wpływem chwili z pozostałości po obiedzie. Woreczek kaszy jaglanej oraz szybki wgląd do lodówki. Po 30 minutach w kuchni stygło już aromatyczne ciasto.
Gotujemy kaszę jaglaną. Następnie łączymy ją z pozostałymi składnikami i mieszamy. Do formy delikatnie wysmarowanej olejem kokosowym przekładamy masę jaglaną do połowy formy, układamy czereśnie i przykrywamy je pozostałą kaszą z dodatkami. Na górze układamy resztę czereśni. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni na ok 2o min. całość (7 porcji) : 667,36 kcal B: 28,57 g T: 20,97 g W: 98,97 gJAGLANE CIASTO Z CZEREŚNIAMI
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy