Bez cukru, bez glutenu, wegetariański i do tego pyszny! Idealny po treningu lub po prostu jako deser do kawy. Słodki, delikatny, jogurtowy, a intensywny smak jagód sprawia, że na prawdę można poczuć lato w pełni
Fasolę odsączamy i blendujemy na jednolitą masę z resztą składników. Mieszankę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika i pieczemy 30min. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia. Kroimy ciasto wzdłuż na pół, aby powstały dwie części. Ser twarogowy, jogurt i cukier (ksylitol/erytol) ucieramy ze sobą (za mnie to zrobił robot kuchenny). Masę rozdzielamy na dwie części, oddzielając po równo do dwóch miseczek. Połowę żelatyny (lub agaru w wesji wegetariańskiej) rozpuszczamy w małej ilości wody i dodajemy do jednej miseczki (z białą masą sernikową), a następnie wylewamy na dno ciasta. Wsadzam do lodówki na ok 30 minut. Po tym czasie układam drugą warstwę ciasta. Do pozostałej masy dodaje zblendowane jagody (zostawiam ok 100g do dekoracji) i dokładanie mieszam. Ponownie rozrabiam żelatynę (lub agar) w niewielkiej ilości wody i dodaje do masy. Wylewam na ciasto. Wsadzam do lodówki do stężenia. Dekoruje pozostałymi jagodami. Delektuje się przepysznym smakiem ciasta ! całość (8 porcji) : 1823,87 kcal B: 176,20 g T: 38,20 g W: 228,29 gZDROWY FIT SERNICZEK JAGODOWY
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy