Uwielbiam zdrowe słodycze, które dodają mi energii i nie zawierają cukru. Idealnie gdy jeszcze mogę je bez problemu zabrać ze sobą do pracy, czy na trening- te batoniki do takich należą. Świetne są na drugie śniadanie, czy jako przekąska potreningowa. Batoniki robi się bardzo szybko – to ich kolejna zaleta. Gorąco polecam.
Banana rozgniatam. Dodaję do niego wszystkie składniki i mieszam. W zależności od wielkości banana proporcje mogą się trochę różnić- masa musi być kleista i zbita. Przekładamy ją na papier do pieczenia ( ja użyłam masy sylikonowej- bardzo lubię z nią pracować) i formułuję batoniki. Można uformować je w jeden kawałek i po upieczeniu pokroić lub też od razu nadać im kształt (wtedy ładnie się opiekają ze wszystkich stron). Wkładam do rozgrzanego piekarnika (170 stopni) piekarnika na ok. 30-35 minut. całość (15 porcji) : 1971,40 kcal B: 62,27 g T: 61,79 g W: 275,26 gBATONIKI ENERGETYCZNE
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy