Witam jesień pyszną zupą dyniową. Przyznam szczerze, że dopiero w tamtym roku po raz pierwszy spróbowałam tego specjału i od razu mnie zachwycił. Jednak dopiero w ostatnim czasie zdecydowałam się samodzielnie go przyrządzić. Dobór składników i przypraw dokładnie przemyślany, następnie wypróbowany- po raz kolejny przekonałam się, ze intuicja kulinarna mnie nie zawodzi.
Dynie i marchew obieram, a następnie kroję w duże kostki. Cebulę siekam. Podsmażam w garnku na rozgrzanym oleju. Dodaje 5 ząbków rozgniecionego czosnku i zalewam wszystko bulionem warzywnym. Dodaję przyprawy. Gotuję do momentu aż dynia zmięknie. Następnie przekładam zupę do blendera. Na suchej na wolnym ogniu patelni prażę przez chwilę pestki dyni. Po chwili mogę się cieszyć pysznym kremem, który posypuję uprażonymi pestkami. całość (5 porcji) : 1088,80 kcal B: 29,33 g T: 57,75 g W: 134,73 gZUPA DYNIOWA
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy