Kawoszki czyli ciasteczka o smaku kawy i intensywnym posmaku anyżu oraz cynamonu są idealne w sam raz na małą przekąskę. Z zewnątrz kruche, lekko ciągnące w środku. Nie zawierają kofeiny, więc śmiało mogą je pałaszować dzieci.
Suche składniki mieszam ze sobą (mąkę, amarantus, płatki, cynamon, rozdrobniony w moździerzu anyż). Zalewam kawę zbożową 200 ml wody i dodaje do niej ksylitol. Płyn wlewam do masy, dodaje oleju i zagniatam ciasto. Formuje małe kuleczki, które następnie lekko zniekształcamy, aby nabrały finezyjnego kształtu, układay na papierze do pieczenia (bez dodatku tłuszczu). Wkładamy do rozgrzanego pieca (180 stopni) na 5 minut. całość (31 porcji) : 984,13 kcal B: 26,61 g T: 39,70 g W: 135,64 gKAWOSZKI- AMARANTUSOWE KAWOWE CIASTECZKA
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy