DOMOWA CZEKOLADA

Jakiś czas temu robiliśmy swoją czekoladę z surowych ziaren kakaowca– była nieziemsko pyszna! Wczoraj jednak mając ochotę na coś słodkiego postawiłam na szybszą wersję czekolady i równie dobry efekt. Do wykonania jest w dosłownie chwilkę. 

DOMOWA CZEKOLADA

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
Porcja: 12
Czas przygotowania: 10 min + czas w zamrażalce

Składniki

  • 80 g (4 łyżki) oleju kokosowego (tłoczonego na zimno)
  • 20 g (2 łyżki) kakao
  • 30 g (2 łyżki) erytrytolu
  • 10 g jagód goji
  • 15 g migdałów
  • 8 g pistacji

Sposób przygotowania

1

Olej kokosowy rozpuszczam w rondelku. Dodaję kakao i ksylitol, wszystko mieszam aż do uzyskania jednolitej masy.

2

Wlewam do formy sylikonowej. Dodaję bakalie i wsadzam do lodówki lub zamrażalki dla uzyskania szybszego efektu ( ja tak zrobiłam ;p).

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

1 porcja (1/6 całości) : 85,30 kcal B: 0,86 g T: 7,85 g W: 3,52 g jedna czekolada : 511,83 kcal B: 5,17 g T: 47,10 g W: 21,17 g całość ( 2 czekolady) : 1023,67 kcal B: 10,35 g T: 94,21 g W: 42,35 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj