Jakiś czas temu robiliśmy swoją czekoladę z surowych ziaren kakaowca– była nieziemsko pyszna! Wczoraj jednak mając ochotę na coś słodkiego postawiłam na szybszą wersję czekolady i równie dobry efekt. Do wykonania jest w dosłownie chwilkę.
Olej kokosowy rozpuszczam w rondelku. Dodaję kakao i ksylitol, wszystko mieszam aż do uzyskania jednolitej masy. Wlewam do formy sylikonowej. Dodaję bakalie i wsadzam do lodówki lub zamrażalki dla uzyskania szybszego efektu ( ja tak zrobiłam ;p). 1 porcja (1/6 całości) : 85,30 kcal B: 0,86 g T: 7,85 g W: 3,52 g
jedna czekolada : 511,83 kcal B: 5,17 g T: 47,10 g W: 21,17 g
całość ( 2 czekolady) : 1023,67 kcal B: 10,35 g T: 94,21 g W: 42,35 gDOMOWA CZEKOLADA
Składniki
Sposób przygotowania
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy