Wszyscy dzisiaj jedzą pączki pełne cukru i smażone na głębokim oleju, a ja jem przepyszne ciasteczka jaglane, do których piję ciepłą herbatę. Ciasteczka są niezwykle proste, zrobione są tylko z 4 składników i bardzo szybkie w wykonaniu. Wystarczy ugotować kasze, zblendować ją i upiec. Są kruche i można je przechowywać przez kilka dni w słoiczku, niestety u nas w domu jest to bardzo trudne do wykonania, bo ciasteczka momentalnie znikają. Kto się na jedno skusi?
Kaszę jaglaną gotuję. Dodaję wiórki kokosowe, ksylitol i blenduję masę. Formuję ciasteczka, które posypuje słonecznikiem i leciutko ręką przygniatam. Ciasteczka wkładam na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Aby się ładnie zarumieniły włączam piekarnik na termoobieg i trzymam w piecu jeszcze okołu 5 minut. całość ( 18 sztuk ) : 1308,45 kcal B: 34,00 g T: 55,15 g W: 179,62 g
CIASTECZKA JAGLANE
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy