BATON BAKALIOWY

BATON BAKALIOWY

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 15
Czas przygotowania: 15 min + 2 h w lodówce

Składniki

  • 170 g (2 szklanki) orzechów włoskich
  • 55 g (1/2 szklanki) migdałów
  • 130 g (1 szklanka) rodzynek
  • 120g (1 szklanka) daktyli
  • 16 g (2 łyżeczki) gorzkiego kakao

Sposób przygotowania

1

Orzechy i migdały mielimy na proszek. Daktyle i rodzynki blendujemy – jeżeli sprzęt ma problem ze zmiksowaniem dodajemy ok 2 łyżek wody. Wszystko razem łączymy i dodajemy 2 łyżeczki kakao.

2

Zagniatamy ciasto i dzielimy na kawałki, z których formujemy batoniki ( do wygładzenia boków najlepiej użyć noża – masa jest kleista więc dobrze współpracuje).

3

Układamy batoniki na folii spożywczej i wkładamy do lodówki na ok 2 godziny.

Makroskładniki

  • 146,07 Kalorie
  • 14,01g Węglowodany
  • 8,87g Tłuszcz
  • 2,96g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (15 batonów) : 2191,15 kcal B: 44,40 g T: 133,05 g W: 210,17 g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj