Jako dziecko nie wyobrażałam sobie żadnej wycieczki bez słodkiego batonika, którego głównym składnikiem był preparowany ryż. Ostatnio przechodząc przez dział ze słodyczami jednego ze sklepów odżyły we mnie wspomnienia, wzięłam batonik do ręki po czym przeczytawszy jego skład szybko odłożyłam go na miejsce. Postanowiłam zrobić zdrową wersję mojego ulubionego deseru, która jest pozbawiona cukru i równie smaczna, ba! nawet smaczniejsza!

Olej kokosowy roztapiam w garnuszku razem z masłem orzechowym. Dodaję kakao, nasionka chia i syrop daktylowy. Wszystko mieszam z ekspandowanym ziarnem. Przekładam na małą blaszkę i wkładam do lodówki na 45 minut. całość (15 sztuk) : 1691,08 kcal B: 32,35 g T: 147,15 g W: 55,54 g
WEGAŃSKIE BATONIKI Z PREPAROWANYM ZIARNEM
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy