LODY! LODY! LODY DLA OCHŁODY!
To jedna z tych rzeczy, których nie potrafię sobie odmówić szczególnie gdy temperatura sięga wysoko na termometrze. Jednak te sklepowe o ile są dobre w smaku to już na pewno nie mają w sobie niczego dobrego, co byłoby dobre dla naszego organizmu. Wtedy biorę sprawy w swoje ręce i tworzę własne. Tym razem powstały lody z matchą na bazie mleka kokosowego. Wegańskie, bez cukru, laktozy, konserwantów, a do tego łatwe w przygotowaniu.
Mleko kokosowe mieszam w robocie planetarnym tak aby było gęste i kremowe. Dodaję wanilię, matchę, pokruszoną czekoladę i wiórki kokosowe. Wszystko razem mieszam. Listki wanilii blenduję z odrobiną wody tak aby ich faktura była praktycznie niewyczuwalna, a dodawały jedynie delikatnego posmaku i aromatu. Wlewam miętową mieszankę i dokładnie całość mieszam. Przelewam do metalowego pojemnika i wstawiam do zamrażalki na kilka godzin. całość (11 gałek) : 1202,52 kcal B: 13,34 g T: 116,91 g W: 59,53 g
ZIELONE WEGAŃSKIE LODY Z MATCHĄ
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje

Mleko kokosowe mieszam w robocie planetarnym tak aby było gęste i kremowe. Dodaję wanilię, matchę, pokruszoną czekoladę i wiórki kokosowe. Wszystko razem mieszam. Listki wanilii blenduję z odrobiną wody tak aby ich faktura była praktycznie niewyczuwalna, a dodawały jedynie delikatnego posmaku i aromatu. Wlewam miętową mieszankę i dokładnie całość mieszam. Przelewam do metalowego pojemnika i wstawiam do zamrażalki na kilka godzin. całość (11 gałek) : 1202,52 kcal B: 13,34 g T: 116,91 g W: 59,53 gZIELONE WEGAŃSKIE LODY Z MATCHĄ
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy