Delikatny, kremowy, lekko kwaskowaty. Idealnie nadaje się na śniadanie, które można wziąć ze sobą do pracy lub szkoły. Pięknie wygląda i wyśmienicie smakuje, Nasiona chia sprawiają, że nie ma on jednolitej fakturze, co sprawia, że zjedzenie go jest jeszcze ciekawszym doświadczeniem smakowym. A co najważniejsze jest zdecydowanie zdrowszy od jogurtów, które znajdują się na sklepowych półach.
Mrożone wiśnie blenduję, 1/3 całości przekładam na dno do słoiczka. Jogurt naturalny (300g) mieszam z nasionami chia i układam kolejną warstwę. Pozostałą cześć wiśni blenduję z pozostałym jogurtem (300g) jogurtem i łyżką erytrtyolu. Wkładam do lodówki na godzinę. Przed podaniem posypuję płatkami owsianymi, po 3 łyżki na jedną porcję. całość (3 słoiki) : 937,72 kcal W: 59,53 g T: 29,39 g B: 43,15 gSkładniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy