Naturalna, zielona, a w dodatku łatwa i szybka w przygotowaniu zdrowa wersja jednego z bardziej popularnych fastfoodów. Ciasto na moją pizzę składa się jedynie z 3 głównych składników i przypraw. Idealna na obiad, kolację, czy przyjęcie. Jest odpowiednia dla osób wystrzegających się glutenu, będących na diecie ketogenicznej ( zaweira niecałe 11g węglowodanów)


Brokuła myję i rozdzielam go na różyczki, przekładam do blendera. Wbijam jajko i dosypuję płatki komosy oraz przyprawy. Wszystko blenduję. Gotową masę przekładam na blaszkę i piekę ok 10-13 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyciągamy ciasto układamy na nim ulubione składniki ( u mnie pomidorki, mozarella, cebula, papryka zielona i czosnek) i wkładam do pieca aby składniki się zapiekły (w moim przypadku ok 5 minut). Pizza wykonana jest na blaszcze o średnicy 18 cm. ciasto
1 porcja : 89,06 kcal B: 6,20 g T: 2,54 g W: 10,69 g
całość (4 sztuki) : 356,24 kcal B: 24,82 g T: 10,19 g W: 42,76 g
ciasto z dodatkami
1 porcja : 203,77 kcal kcal B: 14,26 g T: 10,03 g W: 14,06 g
całość (4 sztuki) : 815,04 kcal B: 57,05 g T: 40,15 g W: 56,25 gPIZZERKI BROKUŁOWE
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy