Dobra alternatywa dla typowej jajecznicy w nieco zbogaconej wersji. Nie wymaga dużego nakładu pracy, a efekt jest na prawdę zdumiewający. Pyszną i zaspakajającą na długo głód fritattę z pewnością pokocha Wasza rodzina.

Kroję boczek i podsmażam go na ciepłej patelni, aż do momentu gdy puści tłuszcz. Dodaję posiekaną cebulę i paprykę oraz groszek – całość podsmażam na patelni przez kilka minut. Dodaję pokrojoną mozzarellę i bazylię. Roztrzepuję jajka i wlewam je na patelnię, a następnie posypuję startym żółtym serem. Całość podsmażam przez 2 minuty na ogniu Wsadzam do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na 45 minut. całość (6 porcji) : 1940,50 kcal W: 21,50 g T: 125,30 g B: 143,90 g NAJLEPSZA FRITTATA
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy