Jak najlepiej rozpocząć sobotę?
– Od spontanicznie upieczonego ciasta. Bez przepisu, bez większego planu dając się ponieść chwili… I gdy pojawia się uśmiech na twarzy Twojego mężczyny, to wiesz, że ciasto się udało.
Na szczęście zważyłam składki i spisałam je. Spróbujcie sami

Płatki, mąkę i proszek do pieczenia wsypuję do miski, wbijam jajko, dodaje jogurt i dokładnie mieszam aby powstała zbita masa. Ja posłodziłam łyżeczką miodu ciasto, ale myślę, że nie jest to konieczne. Przekładam masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i formuję spód ciasta z wyższymi rogami. Wstawiam całość do pieca nagrzanego do 200 stopni na 2o minut. W tym czasie kroję jabłko na małe kawałeczki. Mniej więcej 2/3 całości blenduję z łyżeczką miodu. Dodaję niezblendowane jabłka i przekładam całość na upieczony spód ciasta. Całość wstawiam do piekarnika jeszcze na około 15 minut. całość (4 porcje) : 1388,50 kcal B: 61,00 g T: 61,10 g W: 143,70 gZDROWY BEZGLUTENOWY JABŁECZNIK
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy