Najbardziej znana jest z humusów i falafeli. Ja z niej robiłam już różne cuda (ciecornica, kotlety, chrupki, farsz do warzyw, czy bakłażana zapiekanego z cieciorką). Dziś przyszedł czas na gulasz, którego będzie bohaterem. Ma ona niski indeks glikemiczny i jest świetnym źródłem białka. Danie szybkie i smaczne

Cebulę obram, siekam i podsmażam na łyżce oliwy do zeszklenia. Dodaję ciecierzycę, pomidory pokrojone w kostkę, dolewam wody. Siekam ogórek i wrzucam go do garnka. Dodaję przyprawy i rozgniatam ząbek czosnku. Całość gotuję 20 minut. całość (3 porcje) : 418,60 kcal B: 16,10 g T: 17,80 g W: 40,50 g
GULASZ Z CIECIERZYCY
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy