“Są pyszne”, “bardzo dobre”, “genialne”,”dziewczyna wymiata z tymi paluszkami” – to tylko kilka z opinii ludzi, którzy przyjechali na festiwal jogi w Wierchomli. Pałeczki Yin Yang znikły ze stołu w zaskakującym tempie, a puste talerze to dla mnie największy komplement. Nawet nie wiecie jak zrobiło mi się miło. Dla wszystkim wegańskich miłośników jogi, ale również dla wszystkich którzy cenią sobie dobry, zdrowy produkt podaję przepis na pyszne orzechowo-migdałowe pałeczki oblane czekoladą, które mimo posiadania niskiej zawartości cukrów są doskonale zbalansowane, a ich wenętrzne yin i yang mogłoby wzbudzić podziw samego Konfucjusza, który z uznaniem uniósł by brew i pogłaskał bujną brodę. Takie są dobre!

Masło z nerkowców przekładam do miseczki i dokładnie rozcieram je z waniliową odżywką białkową, a następnie dodaję preparowaną kasz jaglaną. Przekładam je na małą blaszkę i ugniatam. Następnie masło z migdałów mieszam z syropem klonowym i nakładam na blaszkę, dbając o to aby dwie warstwy były równo na sobie. Wkładam do zamrażalnika na ok 30 minut. Roztapiam gorzką czekoladę w kąpieli wodnej. Zanurzam w niej zmrożone batoniki, a następnie znowu wkładam do zamrażalki na 15 minut. Po tym czasie batoniki są gotowe do jedzenia. całość (10 porcji) : 1806,20 kcal B: 58,6 g T: 138,6 g W: 77,50 gWEGAŃSKIE PAŁECZKI YIN YANG
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy