Szybka, prosta i wegańska. Lekko czosnkowa, zielona pasta doskonale nadaje się na kanapki, jako farsz do różnych pierogów, czy dodatek do kaszy podanej z warzywami.
Kanapki można przyozdobić różnymi innymi zielonymi akcentami np. bazylią, zerwaną z pola koniczyną, czy krwawnikiem. Małe ilości zieleniny nie wpływają na smak, a dają naszemu organizmowi wiele witamin.
Groszek i fasolkę blanszuje z 2 minuty we wrzącej wodzie. Przekładam na sitko i przelewam bieżącą wodą aby zatrzymać proces gotowania. Dodaję sok z limonki, oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła. Wszystko blenduję. Najlepiej sprawdzają się świeże warzywa lub mrożone. Mają intensywniejszy kolor i są zdrowsze niż ich odpowiedniki w wersji konserwowej
cały słoiczek jak na zdjęciu 224,3 kcal B:15,0g W:22,1g T:7,9g PASTA Z GROSZKU I FASOLI
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy