Uwielbiam je! Pod każdą postacią, ale ta jest wyjątkowo fajna, bo nie zawiera glutenu. Gofry są chrupiące i nic nie przywiera do gofrownicy, chociaż ja mam jedną z tańszych i przy tradycyjnych przepisach zawodzi (połowę ciasta zostaje przeklejone w urządzeniu).
Gofry sprawdzają się zarówno na wytrawnie, jak i słodko. Do wersji na słodko dodałam minimalnie erytrytolu ( pół łyżeczki), robiłam też wersję z odrobiną cynamonu, wyszła ciekawa kombinacja.
Mąkę mieszamy z lekko roztrzepanym jajkiem (całym). Natłuszczamy gofrownicę ( ja miałam oliwę w spray). Zamykamy gofrownicę i czekamy kilka minut (ok 3-4 minut) - zależy od mocny i jakości gofrownicy. 521,0kcal B:24,4g W:3,1g T:41,4gBEZGLUTENOWE KETO GOFRY
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy