To ciasto rabarbarowe jest inne niż wszystkie, bo ie jest to klasyczna tarta, czy ciasto drożdżowe. Jest to wersja w stylu brownie, ciężka, mokra, a zarazem ciekawa smakowo.
Suche składniki mieszam ze sobą ( mąka owsiana, mąka migdałowa, proszek do pieczenia, sproszkowane jagody goji, erytrytol, imbir) More składniki mieszam ze sobą (olej kokosowy, mleko kokosowe, syrop klonowy) Suche składniki łącze z mokrymi i dokładnie mieszam. Rabarbar myję i kroję na ok 1 cm paseczki ( nie obieram, nie podsmażam) i dodaję do mieszanki. Piekę w poekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 60 minut. Forma na zdjęciu średnicę 12 cm.
Z podanych składników wyszła 1 forma i 5 babeczek.
całość (11 porcji) : 1981,8kcal B:42,2 W:167,0 T:137,2
RÓŻOWE CIASTO Z RABARBAREM (VEGE I BEZGLUTENOWE)
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy