.Mogę śmiało powiedzieć, że kocham omlety! Kocham za ich delikatność, szybki czas przygotowania i uniwersalność oraz możliwość dodania różnorodnych składników. Doceniam też to, że gdy zjem takiego Pana Omleta, to jest on na tyle sycący, że w ciągu dnia aż do obiadu nic nie podjadam. Takie śniadanie mogłabym jeść codziennie. Wiosenne, zdrowe i pyszne
Gotuję szparagi we wrzącej wodzie przez 3 minuty ( nie obieram, dokładnie myję i ucinam zdrewniałe końcówki ok 3 cm) Rozbełtuję jajka, wrzam na patelnie z rozgrzanym masłem masłem. Dorzucam ser, szparagi i groszek. Przykrywam. Smażę omleta na wolnym ogniu pod przykryciem ok 3-5 minut. OMLET ZE SZPARAGAMI I OSCYPKIEM
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Brak komentarzy