PLACKI Z CUKINII (BEZGLUTENOWE)

Najprostsze na świecie, do przygotowania w pięć minut placuszki. Pyszne, delikatne, mocno koperkowo i lekko przyrumienione z wierchu. Idealne 😉

PLACKI Z CUKINII (BEZGLUTENOWE)

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 6
Czas przygotowania: 10 min

Składniki

  • 120 g cukini odciśnietej
  • 10g cebuli
  • 1 jajko
  • 60g mąki owsianej
  • 12 g koperku
  • 10 g marchewki
  • 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
  • pieprz i sól do smaku
  • 30 ml oliwa

Sposób przygotowania

1

Cukinię myję i trę na tarce.

2

Marchewkę obieram i trę na tarce.

3

Dodaję 1 jajko.

4

Wsypuję mąkę owsianą (3 łyżki) i posiekanego koperku.

5

Wszystko mieszam i smażę na rozgrzanej oliwie przez ok 3 minuty z każdej strony aż do momentu gdy kotleciki się delikatnie przypieką (nabiorą koloru żótto-brązowego).

Makroskładniki

  • 73,61 Kalorie
  • 6,65g Węglowodany
  • 3,98g Tłuszcz
  • 2,46g Białko

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

6 sztuk: 441,7 B:14,8g W:39,9g T: 23,9g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj