Czy jest coś lepszego od cukinii podanej ze świeżo zerwaną bazylią? Próbowaliście kiedyś? Jeśli nie to koniecznie musicie ją przyrządzić. To szybka przekąska lub dodatek do obiadu czy grilla, a daje niesamowicie dużo radości 😉
Myję cukinię i wycieram. Kroję cukinię wzdłuż aby powstały płaty. Nacieram cukinię oliwą i posypuję przyprawami. Smażę na patelni grillowej po ok 3 minut z każdej strony. Dip: Wyciskam sok z pomarańczy, dodaję oliwy i syropu klonowego lub miodu. Całość blenduje z garścią świeżych liści bazylii. 3 plastry cukinii +dip: 237,2kcal B:0,7g W:8,0 T:22,9GRILLOWANA CUKINIA
Składniki
Sposób przygotowania
Makroskładniki
Wskazówki/ Dodatkowe informacje
Brak komentarzy