KRUCHE CIASTECZKA DO MLEKA BEZGLUTENOWE (VEGE)

Idealnie nadają się na drugie śniadanie, jako przekąska, czy deser. Najlepiej smakują z mlekiem lub herbatą. Są bardzo kruche, orzechowe i pyszne

KRUCHE CIASTECZKA BEZGLUTENOWE

1 Gwiazka2 Gwiazka3 Gwiazka4 Gwiazka5 Gwiazka (Brak ocen)
Loading...
sokzycia.pl Porcja: 14
Czas przygotowania: 30

Składniki

  • 100 g (6 łyżek) mąki ryżowej
  • 70 g (2 łyżki) masła orzechowego
  • 45 g (3 łyżki ) erytrytolu
  • 35 g ( 2 łyżki) oleju kokosowego
  • 45-60 ml (3-4 łyżki) wody

Sposób przygotowania

1

Mąkę ryżową połączyć z erytrytolem.

2

Olej kokosowy roztopić wraz z masłem orzechowym w rondelku na małym ogniu (należy mieszać, aby się nie przypaliło).

3

Olej z masłem wlać do mąki z erytrytolem. Dodać wodę i wyrobić ciasto.

4

Rozwałkować ciasto i ulepić kulki, a następnie rozpłaszczyć je widelcem.

5

Piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Makroskładniki

  • 79 Kalorie
  • 9,76g Węglowodany
  • 1,87g Białko
  • 5,0g Tłuszcze nasycone

Wskazówki/ Dodatkowe informacje

całość (14 sztuk): 1106,0kcal B:26,3g W:136,7g T:70,1g

You Might Also Like

Brak komentarzy

Skomenmtuj